EN
Search Menu
Het fundament van creativiteit
IMPACT: Economic

Het fundament van creativiteit

11 november 2022

Met een oppervlakte van totaal 44.000 m2 wordt Mediavaert, het toekomstige hoofdkantoor van DPG Media, het grootste hout-hybride kantoor van Europa. De omvangrijke hybride houtbouwconstructie van Mediavaert is een statement op gebied van menselijk vernuft, innovatie en technologie. Nooit eerder werd in Europa een hout-hybride kantoor van deze omvang gebouwd.

De bouwkuip in aanbouw

"De bouwkuip is een bijzonder onderdeel van het project. Om meer snelheid te maken, hebben we tijdens het ontwerp van het kantoor de bouwkuip los ingekocht."

Het fundament van creativiteit

De bouwkuip was in de afgelopen fase van de ontwikkeling indrukwekkend. Deze heeft een afmeting van ruim 50 meter breed en bijna 150 meter lang. Hiervoor is 60.000 m3 grond uitgegraven op een diepte van 7,5 meter. Ook bijzonder is dat ons team zelf een aannemer voor de bouwkuip heeft geselecteerd. Dit was vooruitlopend op het contracteren van de hoofdaannemer om zo meer snelheid in het proces te bewerkstelligen.

Collega Wietse den Hartog neemt je mee in het bouwproces en de bijzonderheden van deze fase in de ontwikkeling.

Bezoek projectpagina
meer economic impact:
Mediavaert bouwupdate II
IMPACT: Economic

Mediavaert bouwupdate II

Neem een kijkje achter de schermen bij Mediavaert: Waarom is er gekozen voor houtbouw? Wat maakt de gevelafwerking bijzonder? En hoe breng je een kantoorconcept tot leven?

Waar zijn we nu weer beland?
IMPACT: Economic

Waar zijn we nu weer beland?

“Waar zijn we nu weer beland?”, is wat veel mensen denken als ze Adam bij Studio Transue bezoeken. Zijn werkplaats staat vol met Star Wars figuren, vinylplaten en maquettes. Tegenwoordig is Adam gespecialiseerd in het maken van houten maquettes, en komt zijn talent prachtig tot uiting in de maquette van Mediavaert.

Maquette Max&Moore
IMPACT: Economic

Maquette Max&Moore

De maquette van Max&Moore is gemaakt door madebymistake. Maquettebouwer Lukas was hierbij betrokken en geeft zijn kijk op het proces.