EN
Search Menu
← Terug

Aurora

Program

Kantoren, commerciële ruimte

Schedule

2022-2025

Status

In ontwikkeling

Size

13.000m2

In het kort

Het kenmerkende Auroragebouw op de hoek van de Stadhouderskade en de Overtoom in Amsterdam-Centrum gaat een duurzame toekomst tegemoet. Het markante hoekpand wordt ontwikkeld tot een moderne kantoorlocatie met internationale allure.

Concept

Het vernieuwde Aurora wordt een combinatie van karakterbehoud én innovatie. De ambitie is moderniseren, verduurzamen en vergroenen met respect voor de historie en unieke kenmerken van het gebouw. Door een nieuwe dakopbouw, groene dakterrassen en een verticale serre toe te voegen aan de bestaande structuur, ontstaan er diverse buitenruimtes en ontmoetingsplekken die de connectie in het gebouw en met de buurt versterken. Het streven is om voor het gebouw een A++ energielabel en een BREEAM en WELL certificering te verkrijgen. Alle duurzaamheidsmaatregelen dragen bij aan een comfortabel en gezond leefklimaat. Er wordt ingezet op sociale cohesie, minder lawaai, minder hittestress en luchtvervuiling en een prettige leefomgeving.

 

Geschiedenis

Het Auroragebouw vormt een prominent herkenningspunt op de kruising tussen Centrum, Zuid en West en is een van de eerste modernistische ankerpunten van de stad Amsterdam. In de jaren zestig werd het ontworpen door de bekende Nederlandse architect Piet Zanstra voor levensverzekeringsmaatschappij Aurora. Kenmerkend is de elegante kromming in de gevel, die nagenoeg evenwijdig loopt aan de buiging van de straathoek. Het bijzondere gebouw bestaat uit een commerciële plint met daarboven ruime kantoorverdiepingen van bijna 1.000m2.

Partners

KAAN Architecten
UBS Asset Management
DGMR
IMd Raadgevende Ingenieurs
SkaaL

Map