EN
Search Menu
← Terug

Ceci

Program

Woningen, commerciële ruimte

Schedule

2024-2026

Status

In ontwikkeling

Size

3.500m2

In het kort

Ceci n'est pas une maison, kortweg Ceci, brengt verwondering in een overwegend zakelijk district als verassend woongebouw met horeca, kunst en cultuur.

Het concept

Ceci is een bijzonder ontwerp dat appelleert aan het idee van een parel aan de gracht met horizontale, gekromde overstekken in een lichte, parelmoerachtige kleurstelling. Het gebouw reageert sterk op de omgeving met een hoogstedelijke en meer formele uitstraling aan de Gustav Mahlerlaan en een meer expressieve informele uitstraling aan de waterkant. Dankzij een dubbelhoge plint, uitnodigende architectuur en het gebruik van lichtkunst vormt de begane grond een verlengstuk van de openbare ruimte, waar kunst, cultuur, wetenschap en het bedrijfsleven samenkomen. Ceci biedt een ontsnapping aan de stedelijke realiteit dankzij de integratie van expressief groen op balkons en dakterrassen en een ‘ondergronds bos’ in de fietsenkelder.

Ways of making impact

Onze duurzaamheidsambitie voor Ceci strekt verder dan energie-efficiëntie; we streven naar een gebouw dat welzijn, esthetiek en comfort belichaamt. Met Ceci brengen we creativiteit en zakelijkheid samen, waardoor kruisbestuiving tussen verschillende disciplines en werelden kan ontstaan. Het is daardoor niet alleen een plek om te wonen, maar ook een voedingsbodem voor kunst, cultuur en een bloeiende gemeenschap

Oppervlakte m2
Oplevering
Gebouwen
Woningen

Partners

Space Encounters
MOSS
DGMR
IMD Raadgevende Ingenieurs
Children of the Light
Space & Mertens

Map