EN
Menu
← Terug

Mediavaert

Program

Kantoor, horeca, media

Schedule

2020-2023

Status

In ontwikkeling

Size

46.000m2

In het kort

Het kloppende mediahart van Nederland in één van de grootste hybride houten kantoorgebouwen ter wereld. Een ongekende prestatie op gebied van duurzaamheid en innovatie.

Het concept

In een veranderend medialandschap bevinden de medewerkers, activiteiten en functies van DPG Media zich constant in beweging. Flexibiliteit, gezond werken en creativiteit vormen belangrijke speerpunten in het nieuwe kantoor. Een duurzaam en iconisch huis in een natuurinclusieve setting waar creativiteit en samenwerking gedijt.

Ontwikkelaar
Bas van Dam, Being

“Het is bijzonder leuk en uitdagend om voor een snelgroeiend en innovatief mediabedrijf als DPG Media haar nieuwe hoofdkantoor te mogen ontwikkelen. Dat we een gebouw van deze omvang in hout gaan realiseren maakt dit kantoor zeer uniek. De positieve impact van dit project is enorm groot en we hopen dat dit anderen stimuleert om de lat op het gebied van duurzaamheid, architectuur en innovatie zo hoog mogelijk te leggen.”

Ways of making impact

Met een oppervlakte van circa 46.000 m2 wordt het Nederlandse hoofdkantoor van DPG Media één van de grootste hybride houten gebouwen van de wereld. De innovatieve hybride houtbouwconstructie is een statement op gebied van menselijk vernuft, innovatie en technologie.

Werken in het nieuwe kantoor van DPG Media betekent geïnspireerd raken in een gezonde en natuur-inclusieve werkomgeving waarin synergie tussen verschillende gebruikers, functies en activiteiten centraal staat. Naast kantoren, redactievloeren en opnamestudio’s is er ruimte voor testlabs, vergaderzalen, sportfaciliteiten, een restaurant en een evenementenlocatie aan de waterkant. Groenvoorzieningen in, op en rondom het gebouw spelen een verbindende rol en zorgen ervoor dat mensen die in het kantoor werken met elkaar en de buitenwereld in contact komen.

DPG Media brengt heden en verleden bijeen: gekozen is voor een locatie naast de huidige drukkerij van het mediabedrijf aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Duivendrecht. Het innovatieve en duurzame karakter van het nieuwe gebouw  zet bovendien de toon voor verdere kantoorontwikkelingen in het Amstel Business Park Zuid en daarbuiten. Onder voorbehoud van goedkeuring door de ondernemingsraad van het mediabedrijf start de bouw begin 2021. In lijn met de visie Werkstad Overamstel is het gebied momenteel in versnelde ontwikkeling, om het bedrijventerrein te transformeren naar een meer gemengd stedelijk gebied.

Oppervlakte m2
Oplevering
BREEAM Outstanding

Architect
Do Janne Vermeulen, Team V Architectuur

“Het is fantastisch dat we dit duurzame journalistieke hoofdkwartier voor DPG Media mogen ontwerpen. Een veelzijdig mediagebouw met een zachte, vloeiende architectuur, waarmee een volgende stap wordt gezet in de transformatie van het gebied. Ambitieus in programma, schaal en architectuur, met een innovatieve houten constructie.”

Partners

DPG Media
Team V Architectuur
Drees & Sommer
Arup
DGMR
DELVA Landscape Architecture / Urbanism
Brink

Map

BREEAM Case Study

In het kader van de BREEAM-NL certificering is een case study uiteengezet.