EN
Search Menu
Realisatie huisstijl met inspiratie uit flora en fauna
IMPACT: Personal

Realisatie huisstijl met inspiratie uit flora en fauna

18 oktober 2022

historische buitenplaats

Het Grote Huis is een ontwikkeling van 14 appartementen nabij Landgoed Duivenvoorde in Voorschoten en is in 2022 opgeleverd. Het Grote Huis is omgeven door groen en ligt verscholen aan een middeleeuwse vijver. De interactie tussen tuin, park en landschap staat centraal bij deze historische buitenplaats.

inspiratie uit flora en fauna

De flora en fauna nabij Landgoed Duivenvoorde diende ter inspiratie voor de huisstijl van dit project, dat conceptueel is ontwikkeld door ...,staat creative agency. Op het landgoed is een grote variëteit aan (zeldzame) historische plantensoorten. Specifieker de zogenaamde stinzenflora: planten die specifiek voorkomen op historische landgoederen zoals de Italiaanse aronskelk, voorjaarshelmbloem, sneeuwklokje, gele dovenetel en wilde hyacint.

uitwerking materialen

Deze historische context is ook met de bewoners gedeeld aan de hand van onder andere ansichtkaarten. Bewoners van Het Grote Huis zijn, mede dankzij deze huisstijl, aangemoedigd om meer te leren over de nabijgelegen omgeving. Zo zijn de bloemen en diersoorten, afgebeeld op de verschillende ansichtkaarten, te bewonderen rondom het landgoed. Leuk feitje: Eén van de bewoners heeft zelfs behang laten maken van deze huisstijl.

credits

Concept identiteit: …,staat

Fotografie: Sebastian van Damme, Vincent Kuyvenhoven

Bezoek projectpagina
meer personal impact:
Onderzoek naar materialiteit en mentaal welzijn
IMPACT: Personal

Onderzoek naar materialiteit en mentaal welzijn

Hoe kunnen materialen bijdragen aan welzijn, zowel vanuit een design- als gedragsperspectief? Deze vraag stond centraal in het Bio Mirror onderzoek...