EN
Search Menu
Provada 2023: connecting people and places
IMPACT: Public

Provada 2023: connecting people and places

04 juli 2023

Developing for a better future: connecting people and places.

Provada 2023 stond voor Being in het teken van waardecreatie door ruimten, mensen en plaatsen met elkaar te verbinden. De deelname bestond o.a. uit een relatie-evenement, diverse sessies, ondertekening van intentieverklaring en betrokkenheid bij inspirerende projecten.

Connect & collaborate: relatielunch nhow Amsterdam RAI

Op dinsdag 13 juni startte Provada voor Being met, inmiddels traditiegetrouw, een relatielunch in het nhow Amsterdam RAI Hotel. Zo’n 50 collega’s en zakelijke partners kwamen samen om elkaar te ontmoeten voorafgaand aan de grootste vastgoedbeurs van Nederland.

© Kirsten Somogyi - Casper

Intentieverklaring: Gebruik je ruimte voor sociale impact

Na de relatielunch ging men richting de beursvloer en nam deel aan verschillende sessies en activiteiten. Een belangrijk moment was toen Dirk Dekker namens Being de intentieverklaring 'Gebruik je ruimte voor sociale impact' ondertekende van de Gemeente Amsterdam in samenwerking met UseSpace en de DGBC (Dutch Green Building Council).

Deze pilot richt zich op het beschikbaar stellen van (kantoor)ruimtes voor sociale initiatieven in Amsterdam. Being en andere vastgoedpartijen ondertekenden de intentieovereenkomst, waarin ze hun toewijding bevestigden om ruimte beschikbaar te stellen voor maatschappelijke initiatieven.

Developing for a better future: connecting for a better future

Eén van de hoogtepunten was Being's sessie genaamd 'Developing for a better future: connecting people and places', begeleid door collega Nicolien Meuris. Tijdens deze sessie gingen Nicolien en een panel van experts, bestaande uit Do Janne Vermeulen (Team V Architecture), Steven Delva (DELVA Landscape Architecture & Urbanism), Joren van Dijk (Omgevingspsycholoog) en Christoph Brach (Raw Color), in gesprek over de kansen en mogelijkheden om met vastgoedprojecten een publieke belofte waar te maken met positieve impact op de omgeving.

Ze deelden inspirerende (internationale) voorbeelden en bespraken hoe deze concepten vertaald kunnen worden naar projecten. Het doel van de sessie was niet alleen om bezoekers te inspireren, maar ook om concrete handvatten te bieden voor het realiseren van positieve verandering in de gebouwde omgeving.

© Mandy Brander

100% impact op de toekomst & PropertyNL Re-Use Award

Naast de genoemde activiteiten was Being ook betrokken bij andere belangrijke momenten tijdens Provada. Zo was collega Abdessamed Azarfane panellid tijdens de sessie 'REVOLVE 100% impact op de toekomst'. Hier sprak Abdessamed over hoe ontwikkelaars een positieve impact kunnen hebben op de toekomst. Deze sessie bood een platform om ideeën en ervaringen uit te wisselen, en de rol van de vastgoedsector bij het creëren van duurzame veranderingen te bespreken.

Daarnaast vond de uitreiking van de PropertyNL Re-Use Award op donderdag 15 juni. Being en RED Company waren genomineerd met de BunkerToren. Hoewel Being en RED Company de award niet hebben gewonnen, was het een waardevolle erkenning. De prijs ging naar het inspirerende Vitro Rotterdam.

Inspiratie Awards

Op donderdag 15 juni werden de Inspiratie Awards uitgereikt. Als jurylid was Dirk Dekker betrokken bij het selecteren van de winnaars van de Hero Award en de Project Award. Sebastian Monteban van The Urban Woods ontving de Hero Award voor het baanbrekende woonconcept en de holistische aanpak van biologen, architecten, creatieven, gedragswetenschappers en techneuten.

Het Getijdenpark Keilehaven in Rotterdam werd bekroond met de Project Award voor hun succesvolle integratie van water, natuur, wonen en havengebied. Being's betrokkenheid bij deze awards toont hun waardering voor innovatieve en impactvolle initiatieven binnen de vastgoedsector en feliciteert de winnaars van harte met deze bijzondere awards.

De jury bestond uit Dirk Dekker (Being) samen met Fleur Spijker (Gemeente Leiden), Guido Braam (Powered by Meaning), Suze Gehem (De Groene Grachten, Rooftop Revolution), Frederike Lengers (PROVADA) en de winnaars van vorig jaar: Norbert Schotte en Joost Thus. De awards werden uitgereikt door Peter Schreuter (PROVADA).

tekenmoment aurora

Provada werd op feestelijke wijze afgesloten op de beursstand van Van Wijnen: de bouwteamovereenkomst voor het project Aurora werd getekend namens UBS en Van Wijnen, met het team van Being als partner. Dit moment markeerde een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van Aurora en symboliseerde de samenwerking tussen verschillende partijen om dit bijzondere project te realiseren.

meer public impact:
De erfenis van de Metzelaars
IMPACT: Public

De erfenis van de Metzelaars

Er bestaan slechts een handjevol koepelgevangenissen in de wereld, en toch bevinden zich maar liefst drie van deze imposante bouwwerken in Nederland.

Atelier Van Lieshouts “Brutalistische Aap” siert De BunkerToren in Eindhoven
IMPACT: Public

Atelier Van Lieshouts “Brutalistische Aap” siert De BunkerToren in Eindhoven

Met de "Brutalistische Aap" heeft Atelier Van Lieshout een kunstwerk gecreëerd dat niet alleen De BunkerToren siert, maar ook een statement maakt over de blijvende waarde van brutalisme als architecturale stijl.

Een rijke geschiedenis aan de Stadhouderskade
IMPACT: Public

Een rijke geschiedenis aan de Stadhouderskade

Het vernieuwde Aurora wordt een combinatie van karakterbehoud én innovatie. De ambitie is moderniseren, verduurzamen en vergroenen met respect voor de historie en unieke kenmerken van het gebouw.