EN
Search Menu
B Corp-hercertificering
IMPACT: Press

B Corp-hercertificering

22 januari 2023

Being behaalt B Corp-hercertificering met haar hoogste score tot nu toe

Being is opnieuw gecertificeerd als B Corp en behaalde 114.3 punten, haar hoogste score tot nu toe. Sinds 2016 is Being de eerste, en vooralsnog enige, vastgoedontwikkelaar in Nederland met een B Corp-status. Dit betekent dat het bedrijf voldoet aan hoge standaarden op het gebied van transparantie en sociaal en duurzaam ondernemen.

Being a B Corp

B Corp staat voor Benefit Corporation. B Corp is een internationaal erkend keurmerk voor bedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en het creëren van positieve verandering. De certificering wordt alleen toegekend aan bedrijven die aan hoge standaarden voldoen op het gebied van bedrijfsvoering, milieu, werknemers, gemeenschap en klanten. Elke drie jaar moeten de bedrijven een uitdagend beoordelingsproces doorlopen om zich opnieuw te certificeren. Hierbij worden ze door een onafhankelijke partij getoetst op de vijf bovengenoemde onderdelen. De B Corp community bestaat uit bedrijven als Patagonia, Ben & Jerry’s, en Etsy en in Nederland Tony’s Chocolonely, Dopper, Rituals en Triodos Bank.

groei

Being laat een sterke groei zien ten opzichte van hun laatste certificering in 2018, toen het bedrijf 83 punten behaalde. B Corp prijst in het bijzonder de positieve impact die Being realiseert met vastgoedprojecten op het gebied van milieu en het toevoegen van waarde aan de (lokale) gemeenschap. Positieve impact creëren is vanaf het begin af aan koersbepalend geweest voor de ontwikkelaar. Being heeft dit op integrale wijze verweven in haar bedrijfsvoering en projecten aan de hand van vier pijlers: ecologische, economische, publieke en persoonlijke impact. De 3-jaarlijkse hercertificering van het B Corp label bevordert transparantie en kritische zelfreflectie en draagt bij aan een cultuur van continue verbetering.

Ter referentie: een gemiddeld bedrijf scoort 50.9 punten. Wie gecertificeerd wil worden, moet minimaal 80 van de 200 punten halen.

nieuwe generatie ontwikkelaars

Als onderdeel van een nieuwe generatie ontwikkelaars realiseert Being duurzame gebieden die mensen helpen het beste uit zichzelf te halen. De ontwikkelaar is onder meer bekend van de BunkerToren in Eindhoven (een 100 meter hoge woontoren bovenop een brutalistisch monument) en nhow Amsterdam RAI (het grootste nieuwbouwhotel van de Benelux). Tot de lopende projecten behoren onder andere Mediavaert (het houthybride nieuwe hoofdkantoor van DPG Media Nederland), VDMA (een levendige stedelijke hub met woningen, kantoren, openbare ruimte mét stadsbos in Eindhoven) en Koepel District Breda (een voormalig gevangeniscomplex dat transformeert tot toegankelijke plek voor wonen, werken, vrije tijd en cultuur).

meer press impact:
Being publiceert Impact Report over 2022
IMPACT: Press

Being publiceert Impact Report over 2022

In het Being Impact Report 2022 lees je hoe wij streven naar duurzame impact.

Mediavaert bereikt hoogste punt
IMPACT: Press

Mediavaert bereikt hoogste punt

Met het realiseren van de zesde en laatste verdieping zijn nu de volledige contouren van het nieuwe journalistieke hoofdkwartier zichtbaar. Dankzij de focus op duurzaamheid en innovatie zal het nieuwe kantoor een uitzonderlijk lage CO2-uitstoot hebben.

Being toegetreden tot de NEPROM
IMPACT: Press

Being toegetreden tot de NEPROM

De NEPROM verwelkomt Being als nieuw lid. Met deze ontwikkelaar versterkt de NEPROM haar ledennetwerk.