EN
Search Menu
B Corp-hercertificering
IMPACT: Press

B Corp-hercertificering

22 januari 2023

Being behaalt B Corp-hercertificering met haar hoogste score tot nu toe

Being is opnieuw gecertificeerd als B Corp en behaalde 114.3 punten, haar hoogste score tot nu toe. Sinds 2016 is Being de eerste, en vooralsnog enige, vastgoedontwikkelaar in Nederland met een B Corp-status. Dit betekent dat het bedrijf voldoet aan hoge standaarden op het gebied van transparantie en sociaal en duurzaam ondernemen.

Being a B Corp

B Corp staat voor Benefit Corporation. B Corp is een internationaal erkend keurmerk voor bedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en het creëren van positieve verandering. De certificering wordt alleen toegekend aan bedrijven die aan hoge standaarden voldoen op het gebied van bedrijfsvoering, milieu, werknemers, gemeenschap en klanten. Elke drie jaar moeten de bedrijven een uitdagend beoordelingsproces doorlopen om zich opnieuw te certificeren. Hierbij worden ze door een onafhankelijke partij getoetst op de vijf bovengenoemde onderdelen. De B Corp community bestaat uit bedrijven als Patagonia, Ben & Jerry’s, en Etsy en in Nederland Tony’s Chocolonely, Dopper, Rituals en Triodos Bank.

groei

Being laat een sterke groei zien ten opzichte van hun laatste certificering in 2018, toen het bedrijf 83 punten behaalde. B Corp prijst in het bijzonder de positieve impact die Being realiseert met vastgoedprojecten op het gebied van milieu en het toevoegen van waarde aan de (lokale) gemeenschap. Positieve impact creëren is vanaf het begin af aan koersbepalend geweest voor de ontwikkelaar. Being heeft dit op integrale wijze verweven in haar bedrijfsvoering en projecten aan de hand van vier pijlers: ecologische, economische, publieke en persoonlijke impact. De 3-jaarlijkse hercertificering van het B Corp label bevordert transparantie en kritische zelfreflectie en draagt bij aan een cultuur van continue verbetering.

Ter referentie: een gemiddeld bedrijf scoort 50.9 punten. Wie gecertificeerd wil worden, moet minimaal 80 van de 200 punten halen.

nieuwe generatie ontwikkelaars

Als onderdeel van een nieuwe generatie ontwikkelaars realiseert Being duurzame gebieden die mensen helpen het beste uit zichzelf te halen. De ontwikkelaar is onder meer bekend van de BunkerToren in Eindhoven (een 100 meter hoge woontoren bovenop een brutalistisch monument) en nhow Amsterdam RAI (het grootste nieuwbouwhotel van de Benelux). Tot de lopende projecten behoren onder andere Mediavaert (het houthybride nieuwe hoofdkantoor van DPG Media Nederland), VDMA (een levendige stedelijke hub met woningen, kantoren, openbare ruimte mét stadsbos in Eindhoven) en Koepel District Breda (een voormalig gevangeniscomplex dat transformeert tot toegankelijke plek voor wonen, werken, vrije tijd en cultuur).

meer press impact:
Start bouw De Oosterlingen
IMPACT: Press

Start bouw De Oosterlingen

De bouw van De Oosterlingen is gestart! Op een van de laatste onbebouwde kavels van Oostenburg verrijzen binnenkort zeven expressieve woongebouwen, die samen een levendig Amsterdams straatje vormen. De realisatie van dit ensemble, gelegen op een van de laatste onbebouwde kavels van het eiland, vormt een belangrijke stap in de transformatie van deze historische scheepswerf tot levendige stadswijk. De oplevering van De Oosterlingen staat gepland voor medio 2026.

‘Ceci n’est pas une maison’: kunstzinnig woongebouw in Zuidas
IMPACT: Press

‘Ceci n’est pas une maison’: kunstzinnig woongebouw in Zuidas

Gemeente Amsterdam heeft het plan ‘Ceci n’est pas une maison’ kortweg ‘Ceci’ geselecteerd als winnaar van de tender van kavel 2E, in innovatiedistrict én nieuwe woonbuurt Kenniskwartier, in Zuidas.

Amstelwood: van tankstation naar hout-hybride woontoren
IMPACT: Press

Amstelwood: van tankstation naar hout-hybride woontoren

Het bestaande Esso-tankstation en de voormalige autogarage aan de Ouderkerkerlaan maken plaats voor Amstelwood: de eerste hout-hybride woontoren van Amstelveen.