EN
Search Menu
Amstelwood: van tankstation naar hout-hybride woontoren
IMPACT: Press

Amstelwood: van tankstation naar hout-hybride woontoren

19 april 2024

Being en Innova realiseren de eerste hout- hybride woontoren in Amstelveen. Het bestaande Esso-tankstation en de voormalige autogarage aan de Ouderkerkerlaan maken plaats voor Amstelwood: een markante toren naar ontwerp van Team V Architectuur. Het natuurinclusieve woongebouw omvat 131 appartementen en een ruimte van circa 90 m2 op de begane grond, voor bijvoorbeeld een sportstudio of kleine supermarkt.

© Vivid Vision

groen visitekaartje

Langs de A9 verrijst straks een eigentijdse woontoren met 16 lagen, grotendeels opgetrokken uit hout. Het ontwerp van Amstelwood combineert esthetiek met ecologische verantwoordelijkheid. Groenvoorzieningen op en rondom het gebouw stimuleren de biodiversiteit en bieden ruimte aan lokale flora en fauna. Bovendien fungeren ze als een verbindend element tussen bestaande ecologische zones. Door te kiezen voor natuurlijke materialen draagt Amstelwood bij aan een gezonde en comfortabele leefomgeving, met een minimale belasting voor het milieu. Amstelwood is een visitekaartje voor Amstelveen, dat zichzelf positioneert als groene en moderne stad.

Bas van Dam, medeoprichter en -eigenaar van Being, benadrukt de waarde van dit project: “Amstelveen is een van de groenste steden van Nederland, dus het is fantastisch dat we juist op deze plek zo’n unieke hout-hybride woontoren kunnen toevoegen. Dit project belichaamt de toekomst van stedelijk wonen: duurzaam, comfortabel en in verbinding met de natuur.”

Do Janne Vermeulen, partner/architect Team V Architectuur: “Het project Amstelwood markeert een wijkentree en biedt daarmee kansen voor een opvallend gebouw. We hopen levendigheid te bieden in een gebied dat vooralsnog wordt gedomineerd door autoverkeer. Het is een strategische plek voor verdichting en door de hoogte in te gaan, blijft er per saldo meer ruimte vrij voor de natuur.” 

Bezoek projectpagina
meer press impact:
‘Ceci n’est pas une maison’: kunstzinnig woongebouw in Zuidas
IMPACT: Press

‘Ceci n’est pas une maison’: kunstzinnig woongebouw in Zuidas

Gemeente Amsterdam heeft het plan ‘Ceci n’est pas une maison’ kortweg ‘Ceci’ geselecteerd als winnaar van de tender van kavel 2E, in innovatiedistrict én nieuwe woonbuurt Kenniskwartier, in Zuidas.

Being publiceert Impact Report over 2022
IMPACT: Press

Being publiceert Impact Report over 2022

In het Being Impact Report 2022 lees je hoe wij streven naar duurzame impact.

Mediavaert bereikt hoogste punt
IMPACT: Press

Mediavaert bereikt hoogste punt

Met het realiseren van de zesde en laatste verdieping zijn nu de volledige contouren van het nieuwe journalistieke hoofdkwartier zichtbaar. Dankzij de focus op duurzaamheid en innovatie zal het nieuwe kantoor een uitzonderlijk lage CO2-uitstoot hebben.