EN
Search Menu
Being realiseert CD ONE in Amsterdam-Noord
IMPACT: Press

Being realiseert CD ONE in Amsterdam-Noord

25 juni 2021

Persbericht: Being realiseert toekomstgericht bedrijfsgebouw in Amsterdam-Noord

Being en A. Pelt Beheer hebben overeenstemming bereikt met Cla4 Vastgoed over de verkoop van 5.000 m2 hoogwaardige kantoor- en bedrijfsruimte aan de Disketteweg in Amsterdam. Met de realisatie van CD ONE, een modern en duurzaam bedrijfsgebouw te midden van het groen, zet Being de toon voor de transformatie van het Cornelis Douwesterrein tot volwaardige woon-werkwijk van een stad binnen een stad: Haven-Stad.

CD ONE is een plek vol contrasten; een modern gebouw in een groene en parkachtige setting dat samensmelt met het industriële karakter van het nabijgelegen havengebied. Op een plek waar ooit scheepvaart en havenindustrie hoogtijdagen beleefden, ontstaat nu ruimte voor moderne ambacht en creatieve bedrijvigheid. Met de cultuur, horeca en winkels van de NDSM-werf op loopafstand, is het Cornelis Douwesterrein als deelgebied van het Amsterdamse stadsdeel Haven-Stad een aantrekkelijke locatie voor ondernemers in onder andere de creatieve sector. CD ONE staat voor creativiteit met een industrieel randje.

In het ontwerp van CD ONE stelt architectenbureau OZ het buitengevoel centraal. De hoge glaswanden laten over vier verdiepingen veel natuurlijk licht toe. De openbare tuin rondom het gebouw nodigt uit tot ontmoeting en ontspanning tussen het groen. In dit parklandschap treffen buurtgenoten elkaar bij een wandeling of een vriendschappelijk potje jeu de boules. Enkele honderden meters verderop geniet men aan de zonnige kade van de imposante uitzichten die het IJ te bieden heeft. Hier gaan bedrijvigheid en recreatie hand in hand.

Onlangs is de bouw van CD ONE gestart. De oplevering staat begin 2022 gepland. Being en A. Pelt Beheer zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling in samenwerking met OZ, Van Rossum, Techniplan en Architec. De bouw is in handen van Pleijsier Bouw.

Allington Real Estate Advisors is de initiërende makelaar in deze transactie en is verantwoordelijk voor de verhuur van het project. De transactie werd juridisch begeleid door Loyens & Loeff.

Bezoek projectpagina
meer press impact:
Being publiceert Impact Report over 2022
IMPACT: Press

Being publiceert Impact Report over 2022

In het Being Impact Report 2022 lees je hoe wij streven naar duurzame impact.

Mediavaert bereikt hoogste punt
IMPACT: Press

Mediavaert bereikt hoogste punt

Met het realiseren van de zesde en laatste verdieping zijn nu de volledige contouren van het nieuwe journalistieke hoofdkwartier zichtbaar. Dankzij de focus op duurzaamheid en innovatie zal het nieuwe kantoor een uitzonderlijk lage CO2-uitstoot hebben.

Being toegetreden tot de NEPROM
IMPACT: Press

Being toegetreden tot de NEPROM

De NEPROM verwelkomt Being als nieuw lid. Met deze ontwikkelaar versterkt de NEPROM haar ledennetwerk.