EN
Search Menu
Being realiseert CD ONE in Amsterdam-Noord
IMPACT: Press

Being realiseert CD ONE in Amsterdam-Noord

25 juni 2021

Persbericht: Being realiseert toekomstgericht bedrijfsgebouw in Amsterdam-Noord

Being en A. Pelt Beheer hebben overeenstemming bereikt met Cla4 Vastgoed over de verkoop van 5.000 m2 hoogwaardige kantoor- en bedrijfsruimte aan de Disketteweg in Amsterdam. Met de realisatie van CD ONE, een modern en duurzaam bedrijfsgebouw te midden van het groen, zet Being de toon voor de transformatie van het Cornelis Douwesterrein tot volwaardige woon-werkwijk van een stad binnen een stad: Haven-Stad.

CD ONE is een plek vol contrasten; een modern gebouw in een groene en parkachtige setting dat samensmelt met het industriële karakter van het nabijgelegen havengebied. Op een plek waar ooit scheepvaart en havenindustrie hoogtijdagen beleefden, ontstaat nu ruimte voor moderne ambacht en creatieve bedrijvigheid. Met de cultuur, horeca en winkels van de NDSM-werf op loopafstand, is het Cornelis Douwesterrein als deelgebied van het Amsterdamse stadsdeel Haven-Stad een aantrekkelijke locatie voor ondernemers in onder andere de creatieve sector. CD ONE staat voor creativiteit met een industrieel randje.

In het ontwerp van CD ONE stelt architectenbureau OZ het buitengevoel centraal. De hoge glaswanden laten over vier verdiepingen veel natuurlijk licht toe. De openbare tuin rondom het gebouw nodigt uit tot ontmoeting en ontspanning tussen het groen. In dit parklandschap treffen buurtgenoten elkaar bij een wandeling of een vriendschappelijk potje jeu de boules. Enkele honderden meters verderop geniet men aan de zonnige kade van de imposante uitzichten die het IJ te bieden heeft. Hier gaan bedrijvigheid en recreatie hand in hand.

Onlangs is de bouw van CD ONE gestart. De oplevering staat begin 2022 gepland. Being en A. Pelt Beheer zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling in samenwerking met OZ, Van Rossum, Techniplan en Architec. De bouw is in handen van Pleijsier Bouw.

Allington Real Estate Advisors is de initiërende makelaar in deze transactie en is verantwoordelijk voor de verhuur van het project. De transactie werd juridisch begeleid door Loyens & Loeff.

Bezoek projectpagina
meer press impact:
Start bouw De Oosterlingen
IMPACT: Press

Start bouw De Oosterlingen

De bouw van De Oosterlingen is gestart! Op een van de laatste onbebouwde kavels van Oostenburg verrijzen binnenkort zeven expressieve woongebouwen, die samen een levendig Amsterdams straatje vormen. De realisatie van dit ensemble, gelegen op een van de laatste onbebouwde kavels van het eiland, vormt een belangrijke stap in de transformatie van deze historische scheepswerf tot levendige stadswijk. De oplevering van De Oosterlingen staat gepland voor medio 2026.

‘Ceci n’est pas une maison’: kunstzinnig woongebouw in Zuidas
IMPACT: Press

‘Ceci n’est pas une maison’: kunstzinnig woongebouw in Zuidas

Gemeente Amsterdam heeft het plan ‘Ceci n’est pas une maison’ kortweg ‘Ceci’ geselecteerd als winnaar van de tender van kavel 2E, in innovatiedistrict én nieuwe woonbuurt Kenniskwartier, in Zuidas.

Amstelwood: van tankstation naar hout-hybride woontoren
IMPACT: Press

Amstelwood: van tankstation naar hout-hybride woontoren

Het bestaande Esso-tankstation en de voormalige autogarage aan de Ouderkerkerlaan maken plaats voor Amstelwood: de eerste hout-hybride woontoren van Amstelveen.