EN
Search Menu
De groene longen van The Joan
IMPACT: Ecological

De groene longen van The Joan

17 juli 2022

De groene longen van The Joan

The Joan is een multifunctioneel, flexibel en duurzaam kantoorgebouw – een aanjager voor nieuwe stedelijke levendigheid in het opkomende deelgebied Werkstad Overamstel. Het gebouw bestaat uit 24.000 m2 kwalitatieve kantoor- en creatieve bedrijfsruimte, een horecaruimte en een afzonderlijk groen parkeerhuis voor 376 auto’s. Dit is een plek met allure om te ontspannen, te creëren en samen de beste resultaten te behalen.

Vanaf de A10 springt The Joan direct in het oog door haar kenmerkende vliesgevel met stalen kruizen. Flexibiliteit, duurzaamheid en gezond werken staan voorop in dit moderne werkgebouw. Iedere verdieping in The Joan is voorzien van levende verticale begroeiing die wordt gevoed met opgevangen regenwater. Deze ‘groene longen’ hebben een positief effect op het welzijn en de productiviteit van gebruikers.

groene plantenwanden

Waar duurzaamheid en gezond werken centraal staan, zijn de groene longen een belangrijke pijler. Met deze groene plantenwanden halen we de voordelen van de natuur naar binnen op elke verdieping van het vooruitstrevende kantoorgebouw in Amsterdam-Duivendrecht. De kleur groen is rustgevend en werkt daardoor stressverlagend. Daarnaast dragen de plantenwanden bij aan een schone en gezonde lucht. Ook de akoestiek wordt verbeterd, wat een positief effect heeft op het concentratievermogen.

Bekijk hieronder de geanimeerde video met uitleg over deze groene longen.

Uitzicht van The Joan richting de A10 en Zuidas
Bezoek projectpagina
meer ecological impact:
Het groene hoogtepunt van de Oosterlingen
IMPACT: Ecological

Het groene hoogtepunt van de Oosterlingen

Door de jaren heen heeft Amsterdam, met haar historische grachten en architecturale pracht, zich ontpopt als een stad die steeds meer toegewijd is aan duurzaamheid.

Provada 2022: Een gebouw als circulaire belofte
IMPACT: Ecological

Provada 2022: Een gebouw als circulaire belofte

Een gebouw in de binnenstad is meer dan alleen maar een kantoor, een winkel of een woning. Het is onderdeel van de beleving van een stad. Renovatie en transformatie van gebouwen spelen een steeds grotere rol in binnensteden, zeker nu ruimte schaarser wordt.

The Bigger Picture: Hoe groen is groen genoeg?
IMPACT: Ecological

The Bigger Picture: Hoe groen is groen genoeg?

Architect David Gianotten en Boswachter Tom van Duuren spreken over de waarde van groen in de stedelijke omgeving. Ondanks hun verschillende achtergronden vinden ze raakpunten in hun werkveld en visie.  Samen verkennen ze de rol van groen in de stad en hoe natuur en bebouwing hand in hand kunnen gaan.