EN
Search Menu
Buiksloterham vertaald naar architectuur
IMPACT: Public

Buiksloterham vertaald naar architectuur

18 maart 2022

Max&Moore: De architectuur visualiseert het industriële karakter van Buiksloterham.

Max & Moore bestaat uit twee onderling verbonden gebouwen met een oppervlakte van 7.000 m2 en 2.800 m2. Het ontwerp door Mei architects and planners in samenwerking met DELVA Landscape Architecture/ Urbanism en MOSS kenmerkt zich als robuust en chic. Met aandacht voor een samenspel van het industriële karakter van Buiksloterham en groenbeleving zoekt het ontwerp aansluiting bij de omgeving. Ook het openbaar toegankelijk restaurant (500 m2) wordt een ontmoetingsplek voor gebruikers, omwonenden, en bezoekers. Daarnaast is sterk ingezet op duurzaamheid, natuurinclusiviteit en gezondheid.

De context van Amsterdam-Noord is inspiratie geweest voor het concept robuust en chique. Het is doorgezet tot in detail en is aanleiding geweest voor onder andere de materiaalkeuze. Zo is er bijvoorbeeld gekozen voor bruut aluminium kozijnen gevel: levend materiaal voor een levende wijk.

"De context van Amsterdam-Noord is inspiratie geweest voor het concept robuust en chique. Dit is onder andere vertaald naar de materiaalkeuze: levend materiaal voor een levende wijk."

Julius Kirchert - voormalig architect Mei architects & planners

Gevelmaterialisatie

Een belangrijk kenmerk van Max&Moore is het gebruik van zonnepanelen als gevelelement. Deze panelen zijn niet alleen functioneel, maar ook integraal opgenomen in het ontwerp. De zonnepanelen zijn de essentie van de gevel en zijn in twee kleuren verwerkt. Het materiaalpalet is zorgvuldig samengesteld en geeft het gebouw een verfijnde en chique uitstraling.

groenbeleving

Naast de zonnepanelen is groen een ander belangrijk element in het ontwerp. Het gebouw is zo ontworpen dat je altijd in contact staat met groen. Dit gebeurt onder andere door groene gevelpanelen, buitenruimtes en hoge, groene wanden. Het is een levend element dat in de tijd groeit en zich aanpast aan de gebruikers van het gebouw. De buitenruimtes zijn een integraal onderdeel van het gebouw en sluiten naadloos aan op het groen dat rondom het gebouw te vinden is.

Een ander belangrijk aspect van het ontwerp van Max&Moore is de relatie tussen binnen en buiten. Het gebouw is zo ontworpen dat er een levendige uitstraling ontstaat waarbij de gebruikers in contact staan met de omgeving en de materialen. De materialisatie keuze is daarom essentieel en zorgt voor complementaire gebouwen die elkaar versterken.

connectie en verbinding

De essentie van het ontwerp is connectie en verbinding. Zowel de vertaling van de omgeving naar het ontwerp, als het ontwerp zelf. Het gebouw is zo ontworpen dat er verschillende grids mogelijk zijn. Ook zijn er bepaalde zichtpunten waarbij je door het hele gebouw kunt kijken. Dit zorgt voor een connectie en verbinding tussen de verschillende ruimtes en is de essentie van het ontwerp.

Bezoek projectpagina
meer public impact:
De erfenis van de Metzelaars
IMPACT: Public

De erfenis van de Metzelaars

Er bestaan slechts een handjevol koepelgevangenissen in de wereld, en toch bevinden zich maar liefst drie van deze imposante bouwwerken in Nederland.

Atelier Van Lieshouts “Brutalistische Aap” siert De BunkerToren in Eindhoven
IMPACT: Public

Atelier Van Lieshouts “Brutalistische Aap” siert De BunkerToren in Eindhoven

Met de "Brutalistische Aap" heeft Atelier Van Lieshout een kunstwerk gecreëerd dat niet alleen De BunkerToren siert, maar ook een statement maakt over de blijvende waarde van brutalisme als architecturale stijl.

Provada 2023: connecting people and places
IMPACT: Public

Provada 2023: connecting people and places

Op dinsdag 13 juni startte Provada voor Being met, inmiddels traditiegetrouw, een relatielunch in het nhow Amsterdam RAI Hotel. Zo'n 50 collega's en zakelijke partners kwamen samen om elkaar te ontmoeten voorafgaand aan de grootste vastgoedbeurs van Nederland.