EN
Search Menu
← Terug

Max & Moore

Program

Kantoren, horeca

Schedule

2019-2022

Status

Opgeleverd

Size

9.800m2

9.800m2 inspirerende kantoorruimte in Amsterdam-Noord

In het kort

Max & Moore bestaat uit twee onderling verbonden gebouwen met een oppervlakte van 7.000 m2 en 2.800 m2. Het ontwerp door Mei architects and planners in samenwerking met DELVA Landscape Architecture/ Urbanism en MOSS kenmerkt zich als robuust en chic. Met aandacht voor een samenspel van het industriële karakter van Buiksloterham en groenbeleving zoekt het ontwerp aansluiting bij de omgeving. Ook het openbaar toegankelijk restaurant (500 m2) wordt een ontmoetingsplek voor gebruikers, omwonenden, en bezoekers. Daarnaast is sterk ingezet op duurzaamheid, natuurinclusiviteit en gezondheid.

Duurzaamheid staat met name hoog in het vaandel. Het volledige plan is energieneutraal (EPC = 0) ontworpen en krijgt een BREEAM Excellent duurzaamheidscertificaat. Er komen innovatieve PV-cellen die integraal in de gevel worden verwerkt en onderdeel zijn van de architectuur. Daarnaast benut een WKO-installatie de bodemenergie voor het verwarmen en koelen van het kantoorcomplex.

Ter bevordering van het welzijn van gebruikers is het kantoorcomplex voorzien van een hoogwaardig ventilatie- en luchtbehandelingssysteem. Groene buitenruimtes, dakterrassen en dubbelhoge patio’s zorgen mede voor een gezond werkklimaat, stimuleren de biodiversiteit van de stad, en verbinden het complex en gebruikers met de omgeving. De bijzondere ligging aan het water van het Tolhuiskanaal draagt verder bij aan de natuurervaring.

In Amsterdam Noord luidt Max & Moore de eerste fase in van een grotere herontwikkeling van een verouderd bedrijventerrein aan de Asterweg in opkomende wijk Buiksloterham. In de tweede fase wordt een diverse mix van functies, met voornamelijk woningen, toegevoegd. Begin 2020 is de demontage van de oude bebouwing begonnen, waarbij materialen zoveel mogelijk worden hergebruikt. Tot die tijd werd de locatie gebruikt om de pop-up venue Oumuamua, een initiatief van Space Encounters, te faciliteren. Komende jaren ontwikkelt het gebied waarin Max & Moore wordt gerealiseerd, tussen Overhoeks en de NDSM-werf, zich tot een circulaire stadswijk, gericht op wonen en werken.

Bekijk de website voor meer informatie over Max & Moore.

Partners

Mei architects and planners
COD
DELVA Landscape Architecture & Urbanism
Pleijsier Bouw
Architec
KVMC Management & Consultancy
Zonneveld Ingenieurs
MOSS

Map