EN
Search Menu
← Terug

Amstelwood

Program

Woningen, commerciële ruimte

Schedule

2021-2025

Status

In ontwikkeling

Size

16.600m2

In het kort

Een duurzaam, natuurinclusief gebouw met een diverse mix van hoogwaardige woningen. Dat is Amstelwood, de hout-hybride woontoren in Amstelveen waar mens én natuur floreren.

Het concept

Een tankstation en voormalige autogarage aan de Ouderkerkerlaan maken plaats voor Amstelwood. Deze eigentijdse toren geeft met een diverse mix van hoogwaardige woningen een kwaliteitsimpuls aan de woningvoorraad van Amstelveen, maar laat ook ruimte over voor de natuur. Groenvoorzieningen op en rondom het gebouw stimuleren de biodiversiteit en bieden lokale flora en fauna een plek om te groeien. Het gebruik van natuurlijke materialen draagt bij aan een gezonde, comfortabele leefomgeving en zorgt voor een lage belasting voor het milieu. De toren vormt een markant herkenningspunt, een visitekaartje voor de wijk en de stad.

Ways of making impact

Voor deze spraakmakende toren kiezen wij voor een eeuwenoud, maar toch vernieuwend bouwmateriaal: hout. Een hybride constructie met hout is innovatief, maar ligt eigenlijk voor de hand: het is duurzaam, fraai en vergroot het wooncomfort. Houtbouw omarmt het circulaire gedachtegoed: afval bestaat niet. Met haar duurzame karakter, houten constructie en groene daktuinen, sluit de toren aan op de identiteit van Amstelveen als een van de groenste gemeenten van Europa.

Amstelwood geeft een kwaliteitsimpuls aan de woningvoorraad van Amstelveen. De gevarieerde woningmix zorgt ervoor dat meer Amstelveners, van jong tot oud, in de stad kunnen blijven wonen. Maar het trekt ook mensen aan van buitenaf. Zo behoudt de stad haar diverse karakter.

Wooncomfort staat voorop in Amstelwood. Dit gebouw komt tegemoet aan eigentijdse woonwensen. Groenvoorzieningen op en rondom het gebouw stimuleren de biodiversiteit en bieden ruimte aan lokale flora en fauna. Daarnaast vormen ze een verbindend knooppunt van bestaande ecologische zones. Het gebruik van natuurlijke materialen draagt bij aan een gezonde, comfortabele leefomgeving en zorgt voor een lage belasting voor het milieu.


Ontwikkelaar
Bas van Dam, Being

“Amstelveen is een van de groenste steden van Nederland, dus het is fantastisch dat we juist op deze plek zo’n unieke houten woontoren kunnen toevoegen. Dit project belichaamt de toekomst van stedelijk wonen: duurzaam, comfortabel en in verbinding met de natuur.” – Bas van Dam, medeoprichter en -eigenaar Being”Architect
Do Janne Vermeulen, Team V Architectuur

“Het project Amstelwood markeert een wijkentree en biedt daarmee kansen voor een opvallend gebouw. We hopen levendigheid te bieden in een gebied dat vooralsnog wordt gedomineerd door autoverkeer. Het is een strategische plek voor verdichting en door de hoogte in te gaan, blijft er per saldo meer ruimte vrij voor de natuur.”

Oppervlakte m2
Oplevering
Gebouwen
Woningen

Partners

Innova Investments
Team V Architectuur
Arup
DGMR

Map