EN
Menu
← Terug

nhow
Amsterdam RAI

Program

Hotel, horeca

Schedule

2015 - 2019

Status

Opgeleverd

Size

43.000m2

In het kort

Met 650 kamers is nhow Amsterdam RAI het grootste nieuwbouwhotel in de Benelux. Een iconisch gebouw in het snelgroeiende Zuidas.

Het concept

nhow Amsterdam RAI biedt de (internationale) gasten van RAI Amsterdam een zinnenprikkelend hoofdkwartier en uitvalsbasis. Met het spectaculaire concept en het iconische ontwerp van OMA wordt de skyline van Amsterdam verrijkt. Daarnaast biedt nhow Amsterdam RAI een nieuwe stedelijke dimensie aan Amsterdam en de Zuidas.

Ways of making impact

nhow Amsterdam RAI is een indrukwekkende architecturale realisatie. De stapeling van driehoekige volumen verwijst naar het Signaal, de kenmerkende reclamezuil van de RAI. Het resultaat is een stapeling van driehoekige volumen, waarvan de middelste gedraaid is ten opzichte van de andere twee.

Eenmaal binnen aanschouwen gasten en bezoekers een kleurrijke mix van hedendaagse kunst, design, gastronomie en culturele expressies. Op de bovenste verdiepingen gaan een spectaculair panoramisch uitzicht hand in hand met een breed aanbod aan openbare en semi-openbare voorzieningen, zoals een restaurant annex bar en sky lounge. Een feest voor de zintuigen.

nhow Amsterdam RAI voldoet aan hoge duurzaamheidseisen. Dit leverde het hotel een BREEAM Excellent certificaat op.

architect
Reinier de Graaf, OMA

“Sinds het ontstaan van de Zuidas heeft Amsterdam RAI behoefte aan een ‘nieuw’ stedelijk gezicht. De prominente reclamezuil ´het Signaal´ leverde de inspiratie voor het nieuwe nhow Amsterdam RAI hotel: zowel onderdeel van de nieuwe context als uitbreiding van Amsterdam RAI zelf.”

Ontwikkelaar
Bas van Dam, Being

We zien deze fantastisch nieuwe plek als een belangrijke aanwinst voor de stad en de RAI, waar zowel toeristen, zakelijke reizigers als Amsterdammers van kunnen genieten. De toonaangevende en uitdagende architectuur gecombineerd met een duurzaam gebouw zorgen hier voor een zeer positieve impact op de omgeving.” 

Hotelkamers
Oppervlakte m2
Gebouwhoogte m
Verdiepingen

Partners

RAI Amsterdam
NH Hotel Group
COD
OMA
Pleijsier Bouw
Van Rossum Raadgevende ingenieurs

Map