EN
Search Menu
Max&Moore: vertaling merk en concept naar beeld
IMPACT: Public

Max&Moore: vertaling merk en concept naar beeld

22 december 2022

Maximum space, Moore ambition

Max & Moore biedt 9.800 m2 inspirerende kantoorruimte in de opkomende wijk Buiksloterham in Amsterdam-Noord. Met aandacht voor een samenspel van het industriële karakter van Buiksloterham, materialisering, architectuur en groenbeleving zoekt het ontwerp aansluiting bij de omgeving. Het kantorencomplex Max & Moore kenmerkt zich als groen, gezond en duurzaam wat past bij een nieuwe samenleving die steeds bewuster leeft.

De videoreeks versterkt het merkconcept en het bijschrift (tekst) belicht de praktische zaken. Beide versterken elkaar om een goed merkbeeld generen en lading te geven aan het concept.

Hoe maak je de vertaling van tekst naar beeld?

Dat is één van de sterke kanten van onze collega Bas. Voor Max & Moore heeft hij verschillende schetsen gemaakt voor conceptvideo’s die de impactpijlers visualiseren. Hij focust op de associaties per pijler en creëert op basis daarvan een storyboard. Bas vertelt: “Alles heeft een verhaal, met een begin, een midden en een einde. Er moet iets verrassends inzitten.”

Dat verrassende zit bij ‘Powered by the sun’ in de zonsverduistering, wat overgaat in een explosie van geel stof en symbool staat voor energie. Alle onderdelen sluiten op elkaar aan en maakt het daardoor niet willekeurig. Bas vertelt dat “een office of the future doet denken aan zonnepanelen, maar ook bijvoorbeeld aan een robot omdat dat symbool staat voor innovatie”. Deze ruwe schetsen fungeren als de basis voor het monteren van een video.

Storyboard

Film 1: Max & Moore - Centrally located in Amsterdam North

Het kantoorcomplex bestaat uit twee onderling verbonden gebouwen met een oppervlakte van 7.000 m2 en 2.800 m2. De flexibele opzet zorgt voor een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid en maakt de huisvesting van een breed scala aan ondernemers mogelijk.

Door de gehanteerde kolomstructuur zijn de verdiepingsvloeren volledig vrij in te delen. De kern voorziet in stabiliteit en is centraal georganiseerd zodat de vloeren onderling gekoppeld kunnen worden, of opgedeeld tot kleinere werkruimtes.

Kernwoorden: context, locatie, flexibiliteit

Film 2: Max & Moore - Powered by the Sun

Bij Max & Moore maakt fossiele energie plaats voor groene energie. Geen gasaansluiting, maar zonnepanelen op de gevels en het dak. Deze innovatieve PV-cellen worden integraal in de gevel verwerkt en zijn onderdeel van de architectuur. Bovendien krijgt Max & Moore een biodiversiteit dak met onder andere geïntegreerde vogelnesten in de gevel ter bevordering van de biodiversiteit.

Kernwoorden: duurzaamheid, BREEAM, zonnepanelen, groene daken

Film 3: Max & Moore - At the Quay at the Square

De natuur is een verbindende factor tussen gebruikers en de omgeving van Max & Moore. De bijzondere ligging aan het water van het Tolhuiskanaal speelt ook een belangrijke rol voor de natuurbeleving. Groene buitenruimtes, dakterrassen en dubbelhoge wintertuinen dragen verder bij aan de natuurbeleving. Door toepassing van wadi’s en infiltratiekratten in het terrein wordt regenwater bij hevige buien vertraagd afgevoerd. De waterbuffering kan wel oplopen tot 350.000 liter.

Kernwoorden: locatie aan het water, opvangen regenwater

Film 4: Max & Moore - Bold & Beautiful

Het kantorencomplex Max & Moore kenmerkt zich als robuust en chique. Met aandacht voor een samenspel van het industriële karakter van Buiksloterham, materialisering, architectuur en groenbeleving zoekt het ontwerp aansluiting bij de omgeving.

Passend bij een nieuwe samenleving die steeds bewuster leeft, is gezondheid bij Max & Moore één van de belangrijkste pijlers. Met extra hoge plafonds en veel glas rondom is er optimaal contact met buiten, zicht op het water, en komt er zoveel mogelijk daglicht binnen. Daarnaast zorgen de state-of-the art
luchtbehandelingsinstallaties voor een gezonde werkomgeving.

Kernwoorden: materialiteit, circulair, biodiversiteit

Bezoek projectpagina
meer public impact:
De erfenis van de Metzelaars
IMPACT: Public

De erfenis van de Metzelaars

Er bestaan slechts een handjevol koepelgevangenissen in de wereld, en toch bevinden zich maar liefst drie van deze imposante bouwwerken in Nederland.

Atelier Van Lieshouts “Brutalistische Aap” siert De BunkerToren in Eindhoven
IMPACT: Public

Atelier Van Lieshouts “Brutalistische Aap” siert De BunkerToren in Eindhoven

Met de "Brutalistische Aap" heeft Atelier Van Lieshout een kunstwerk gecreëerd dat niet alleen De BunkerToren siert, maar ook een statement maakt over de blijvende waarde van brutalisme als architecturale stijl.

Provada 2023: connecting people and places
IMPACT: Public

Provada 2023: connecting people and places

Op dinsdag 13 juni startte Provada voor Being met, inmiddels traditiegetrouw, een relatielunch in het nhow Amsterdam RAI Hotel. Zo'n 50 collega's en zakelijke partners kwamen samen om elkaar te ontmoeten voorafgaand aan de grootste vastgoedbeurs van Nederland.