EN
Search Menu
Oplevering BunkerToren in Eindhoven
IMPACT: Press

Oplevering BunkerToren in Eindhoven

16 januari 2023

nieuwe impuls

Van brutalistische kolos naar uitnodigend woongebouw: de BunkerToren in Eindhoven is opgeleverd! Jarenlang was de Bunker het bruisende centrum van het studentenleven in Eindhoven. Nu heeft deze plek een tweede leven gekregen – de BunkerToren en het omliggende BunkerPark geven een nieuwe impuls aan de wijk en de stad.

renovatie en uitbreiding brutalistische bunker

De brutalistische Bunker van Huig Maaskant is grondig gerenoveerd en uitgebreid met een indrukwekkende woontoren van 100 meter hoog. In plaats van om het monument heen te werken, is in het ontwerp van de toren gekozen voor een voortzetting van de stijl van Maaskant. Het omliggende BunkerPark versterkt de drie groene assen die de stad Eindhoven karakteriseren. DELVA heeft de bestaande parkeervoorziening getransformeerd tot een ruim opgezet publiek park, wat de leefbaarheid van het gebouw en de omliggende wijk ten goede komt. Het groen rond (en op) het gebouw dient als waterbuffer en draagt tegelijkertijd bij aan de biodiversiteit, door het gebruik van inheemse planten.

© Sebastian van Damme
© Sebastian van Damme

toevoeging aan skyline van Eindhoven

“De BunkerToren is het eerste baken in de groei van het gebied rondom het station. Een imposant gebouw en een prachtige toevoeging aan de nieuwe skyline van Eindhoven. Op deze iconische plek, waar mooie herinneringen liggen van vele studenten, bouwen nu honderden Eindhovenaren aan hun toekomst. Ik ben blij dat we met de realisatie van de 210 woningen meer levendigheid en dynamiek toevoegen aan het gebied KnoopXL en tegelijkertijd een belangrijke eerste stap zetten in de 9000 woningen die hier broodnodig zijn.”

- Stijn Steenbakkers (Wethouder Gebiedsontwikkeling KnoopXL en Brainport Eindhoven)

Timelapse Bunkertoren / © The Timewriters

nieuwe herinneringen

“De BunkerToren komt tegemoet aan de sterke vraag naar woningen in de binnenstad. Dankzij de mix van functies op de begane grond is dit meer dan alleen een woontoren: het is een hybride gebouw voor wonen, werken en ontspannen. We hopen dat dit opnieuw een plek wordt waar vele Eindhovenaren herinneringen maken.”

- Bas van Dam, Being

© Sebastian van Damme

credits

Fotografie: Sebastian van Damme | Marcel IJzerman

Bezoek projectpagina
meer press impact:
Being publiceert Impact Report over 2022
IMPACT: Press

Being publiceert Impact Report over 2022

In het Being Impact Report 2022 lees je hoe wij streven naar duurzame impact.

Mediavaert bereikt hoogste punt
IMPACT: Press

Mediavaert bereikt hoogste punt

Met het realiseren van de zesde en laatste verdieping zijn nu de volledige contouren van het nieuwe journalistieke hoofdkwartier zichtbaar. Dankzij de focus op duurzaamheid en innovatie zal het nieuwe kantoor een uitzonderlijk lage CO2-uitstoot hebben.

Being toegetreden tot de NEPROM
IMPACT: Press

Being toegetreden tot de NEPROM

De NEPROM verwelkomt Being als nieuw lid. Met deze ontwikkelaar versterkt de NEPROM haar ledennetwerk.