EN
Search Menu
Oplevering Max & Moore
IMPACT: Press

Oplevering Max & Moore

20 juli 2022

persbericht

Being en COD leveren het multi-tenant kantorencomplex Max & Moore op aan een fonds dat wordt beheerd door Amundi Immobilier. Met de komst van deze innovatieve gebouwen aan de Asterweg, is de volgende stap gezet in de transformatie van Buiksloterham tot nieuw stedelijk gebied.

Max & Moore ligt op een centrale locatie in Amsterdam aan de noordwestkant van het IJ, tussen filmmuseum Eye en het NDSM-terrein. Het ontwerp van Mei architects and planners bestaat uit twee bouwvolumes die qua architectuur aansluiten op de robuuste omgeving van Buiksloterham. Max & Moore zijn familie van elkaar, maar hebben elk een zichtbaar eigen karakter. De twee afzonderlijke gebouwen van ca. 6.800 m2 en 2.900 m2 zijn verbonden door middel van een groene pergola-brug en gedeelde ontmoetingsplekken. Met dakterrassen en dubbelhoge wintertuinen zijn bijna alle verdiepingen van buitenruimtes voorzien. Deze groene zones lopen over in een parklandschap op straatniveau, waar ruimte is voor openbare horeca met zonnige terrassen.

“Max & Moore is echt een voorbeeld voor gezond werken in de stad geworden. De combinatie van het vele groen en de grote ramen creëert een unieke ervaring, waarbij binnen en buiten in elkaar over lijken te lopen. We zijn enorm blij met de kwaliteit van deze zeer duurzame gebouwen en kijken uit naar de verdere ontwikkeling in Fase 2.” – Bas van Dam, medeoprichter en -eigenaar Being

“Dat Amsterdam Noord bruist bevestigen we met de realisatie van Max & Moore. Een gezond én karaktervol kantoorgebouw in één van de meeste upcoming gebieden van Amsterdam: daar zijn we trots op.” – Gert-Wim Bos, directeur COD

Max & Moore markeren het begin van een grotere ontwikkeling aan de Asterweg. In de tweede fase wordt op het overgebleven plot circa 25.000 m2 met diverse mix van functies, voornamelijk woningen, toegevoegd. Het gebied heeft als opgave te veranderen tot een duurzame, inclusieve en circulaire wijk waar wonen en werken samengaan. Hét voorbeeld voor circulaire stedelijke gebiedsontwikkeling in Amsterdam. Aan de Asterweg bevindt zich dichtbij Max & Moore onder meer het Nxt Museum en het, door Being ontwikkelde, modulaire hotel Yotel.

De eerste bedrijven treffen al voorbereidingen om hun intrek te nemen in Max & Moore. HR-softwarespecialist Textkernel en architectenbureau BKVV tekenden eerder een overeenkomst voor kantoorruimte in het Mooregebouw. Er is nog circa 8.000 m2 v.v.o. kantoorruimte beschikbaar in het complex. Makelaars NL Real Estate – Knight Frank en CBRE hebben de gebouwen in collegiale verhuur.

Max & Moore is een ontwikkeling van Being en COD. Het ontwerp is afkomstig van Mei architects and planners in samenwerking met DELVA Landscape Architecture/ Urbanism en MOSS. Het project werd gerealiseerd door Pleijsier Bouw en Linthorst Techniek.

Timelapse Max & Moore / © The Timewriters
Bezoek projectpagina
meer press impact:
Being publiceert Impact Report over 2022
IMPACT: Press

Being publiceert Impact Report over 2022

In het Being Impact Report 2022 lees je hoe wij streven naar duurzame impact.

Mediavaert bereikt hoogste punt
IMPACT: Press

Mediavaert bereikt hoogste punt

Met het realiseren van de zesde en laatste verdieping zijn nu de volledige contouren van het nieuwe journalistieke hoofdkwartier zichtbaar. Dankzij de focus op duurzaamheid en innovatie zal het nieuwe kantoor een uitzonderlijk lage CO2-uitstoot hebben.

Being toegetreden tot de NEPROM
IMPACT: Press

Being toegetreden tot de NEPROM

De NEPROM verwelkomt Being als nieuw lid. Met deze ontwikkelaar versterkt de NEPROM haar ledennetwerk.